Weight Watchers

Με μια ιστορία πάνω από 50 χρόνια το Weight Watchers είναι από τα πιο σταθερά προγράμματα αδυνατίσματος. Το Weight Watchers έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να χάσουν τα περιττά κιλά με ένα λογικό τρόπο.

Το Weight Watchers δεν είναι ένα περιοριστικό πρόγραμμα διατροφής. Αντίθετα σας επιτρέπει να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά. Το Weight Watchers βασίζεται στην στενή παρακολούθηση των διατροφικών αξιών που έχουν οι τροφές. Το Weight Watchers χρησιμοποιεί ένα σύστημα με πόντους, γνωστό ως Point System, στο οποίο σε κάθε τροφή ορίζεται μια αξία σε πόντους (points).

Βάσει αυτού του συστήματος όσοι ακολουθούν την δίαιτα Weight Watchers μπορεί να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν τροφές, αρκεί το άθροισμα από τους πόντους από όλες τις τροφές που καταναλώνουν την ημέρα να μην περάσει το δικό τους επιτρεπόμενο όριο.

Αυτό το σύστημα πόντων (PointSystem) σήμερα ονομάζεται PointPlus και αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της διατροφής. Επιτρέπει να επιλέξετε με ευκολία και σοφία τις τροφές που θέλετε για να αισθανθείτε χορτάτος για μεγαλύτερο διάστημα και να χειριστείτε την πείνα και τους πειρασμούς.

Η φιλοσοφία της Δίαιτας Weight Watchers

Η φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει χτιστεί το Weight Watchers είναι ότι η δίαιτα από μόνη της δεν αρκεί για να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα το βάρος. Ένα υγειές σώμα είναι αποτέλεσμα ενός υγιούς τρόπος ζωής. Το Weight Watchers δεν επιβάλει τι θα τρώτε άλλα δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα εργαλεία για να κάνετε σωστές επιλογές.

Επιπλέον για να δείτε αποτελέσματα με την δίαιτα, όλοι χρειάζονται υποστήριξη, ενθάρρυνση και καθοδήγηση. Για να το πετύχει αυτό το Weight Watchers οργανώνει κάθε εβδομάδα συναντήσεις, όπου οι συμμετέχοντες διηγούνται της ιστορία τους, βρίσουν υποστήριξη και ενημερώνονται από εξουσιοδοτημένο επαγγελματία της Weight Watcher.

Πως δουλεύει το σύστημα PointPlus

Το σύστημα PointPlus βασίζεται σε μια πατενταρισμένη φόρμουλα της Weight Watchers η οποία υπολογίζει τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά των τροφών περνώντας υπόψη:

 • Πόσο περισσότερα εργάζεται το σώμα σας να επεξεργαστεί τις πρωτεΐνες και τις ίνες σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες και το λίπος.
 • Εάν είναι χορταστικές τροφές
 • Εάν είναι υγειές τροφές
 • Την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σε κορεσμένα λίπη, το σύνολο του λίπος, το νάτριο και τις ίνες

Η επιλογή τροφών που είναι περιέχουν ικανοποιητικά θρεπτικά συστατικά, άλλα δεν περιέχουν πολλές θερμίδες είναι ο πρωταρχικός στόχος. Έτσι χορταίνεται πιο εύκολα με υγιές τροφές με λιγότερες θερμίδες.

Στο ξεκίνημα οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν μια φόρμα με την ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος τους. Στην συνέχεια του ορίζετε μια ημερήσια κατανομή σε πόντους βάσει του συστήματος PointPlus και το εβδομαδιαίο σύνολο.

Στην διάρκεια της εβδομάδας καταγράφετε τους πόνους που καταναλώνετε σε κάθε γεύμα σε ένα ειδικό ημερολόγιο. Το σύνολο των πόντων δεν πρέπει να περνάει το ημερήσιο όριο.

Με το σύστημα PointPlus της Weight Watchers καταναλώνετε το λιγότερο 1200 θερμίδες την ημέρα και η κατανομή αυτών των θερμίδων μεταξύ των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λίπων είναι μέσα στα αποδεκτά όροια.

Η δίαιτα Weight Watchers έχει σχεδιαστεί για να μπορέσει να σας βοηθήσει να σταματήστε την δίαιτα και να αρχίστε να ζείτε. Οι τεχνικές που διδάσκει το Weight Watchers στοχεύουν στο να μπορείτε να:

 • Μάθετε πώς να διαχειριστείτε την πείνα και να αντιμετωπίσετε τον πειρασμό
 • Είστε χορτάτος με γευστικά φαγητά
 • Κάνετε τις υγιές επιλογές δεύτερη φύση σας
 • Έχετε επαγγελματική πληροφόρηση για τις τροφές
 • Επιλέξετε έξυπνα με το σύστημα PointPlus
 • Προσαρμόσετε το πρόγραμμα στις δικές σας ανάγκες
 • Αποφύγετε τις τροφές που δεν σας αρέσουν

Weight Watchers Online

Το Weight Watchers παρέχει πρόσβαση στο πρόγραμμα τους και μέσο διαδικτύου. Στο δικτυακό τόπο της Weight Watchers θα βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να παρακολουθήσετε την πρόοδο σας, αμέτρητες συνταγές και μια πολύ δυναμική κοινότητα.

Weight Watchers Online για Άντρες

Αυτό το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μόνο μέσο του διαδικτύου και είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των αντρών. Χρησιμοποιεί το ίδια σύστημα πόντων (PointPlus) άλλα οι συμβουλές, οι ασκήσεις, και οι συνταγές απευθύνονται στους άντρες και μιλάνε την δική τους γλώσσα.

Τα Αρνητικά της Δίαιτας Weight Watchers

Παρόλο που υπάρχει σε πολλές χώρες οι δίαιτα Weight Watchers δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά. Από άλλες χώρες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Συμπέρασμα

Το Weight Watchers είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αδυνατίσματος για πολλές δεκαετίες, σχεδιασμένο να μπορέσετε να χάσετε περίπου ένα κιλό την εβδομάδα. Πολλοί στρέφονται στην δίαιτα Weight Watchers όταν έχουν αποτύχει όλες οι άλλες δίαιτες

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*