Διατροφή για κάψιμο λίπους

Το να χάσετε κιλά πρέπει να καταναλώνεται λιγότερες θερμίδες. Οι διατροφολόγοι λένε ότι ένα κιλό αντιστοιχεί σε 7000 θερμίδες. Δηλαδή για να χάσετε ένα κιλό πρέπει να κάψετε 7000 περισσότερες θερμίδες από όσα έχετε καταναλώσει. Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες πρέπει να ασκήσετε περισσότερα και να ανεβάσετε την ταχύτητα του μεταβολισμού.

Υπάρχουν μερικές τροφές που βοηθάνε το σώμα να μεταβολίζει γρηγορότερα. Παρακάτω παρουσιάζουμε μια λίστα με αυτές τις τροφές τις οποίες μπορείτε να τις ενσωματώστε με ευκολία στην καθημερινή σας διατροφή για ένα γρήγορο κάψιμο του λίπους.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι από τις καλύτερες τροφές για το κάψιμο του λίπους. Ως ένα από τα πιο υγιεινές φυσικές τροφές η γαλοπούλα βοηθάει στο να αποθηκεύσετε άπαχη μυϊκή μάζα, έχει περίπου 104 θερμίδες ανά 100 γρ. και αυξάνει το μεταβολισμό.

Μούρα

Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή ινών και αν από τους καλύτερους λιποδιαλύτες. Τα μούρα βοηθάνε όσους κάνουν δίαιτα να αισθανθούν χορτάτη για μεγαλύτερο διάστημα, βοηθάνε στην διάσπαση της τροφής και προπαντός του λίπους. Τα μούρα περιέχουν μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γρ.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι το καλύτερο φρούτο γιατί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες και οι ίνες τους καίνε το λίπος. Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν αρκετά ίνες στο σώμα τους έχουν λιγότερο λιπώδη ιστό. Τα πορτοκάλια έχουν 47 θερμίδες ανά 100 γρ. και είναι πλούσιες σε βιταμίνες.

Δημητριακά Ολικής Αλέσεως

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται στα δημητριακά ολικής αλέσεων είναι θαυματουργά στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάντοτε μόνο δημητριακά ολικής αλέσεως και να αποφύγετε τα επεξεργασμένα που εμποδίζουν το κάψιμο του λίπους. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν 274 θερμίδες ανά 100 γρ.

Σολομός & Τόνος

Αυτά τα δυο ψάρια είναι εξαιρετικές τροφές για το κάψιμο του λίπους. Τα δύο τους επηρεάζουν θετικά μια ορμόνη που ονομάζετε Leptin, η οποία είναι υπεύθυνη για την κάψιμο και την αποθήκευση του. Έχουν μόνο 206 θερμίδες ανά 100 γρ.

Γάλα

Παρόλο που το γάλα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους εάν το καταναλώσετε σε μεγάλες ποσότητες, το γάλα που είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και περιέχει λίγα λιπαρά είναι καλή τροφή για το κάψιμο του λίπους. Αυτό γιατί το ασβέστιο που περιέχει ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Το ένα ποτήρι γάλα έχει 86 θερμίδες.

Φασόλια

Τα φασόλια βοηθάνε στην ανάπτυξη των μυείς και είναι μια τροφή που καίει το λίπος μέσο την διέγερσης του μεταβολισμού. Βοηθάνε στο να αισθάνεστε χορτάτος για περισσότερο χρόνο και μειώνουν την λαιμαργία για φαγητό. Έχουν 145 θερμίδες ανά 100 γρ.

Άπαχο κρέας

Μια άριστη επιλογή για την λίστα σας με τις τροφές που καίνε το λίπος είναι το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας η τα πουλερικά. Το κρέας είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και επεξεργασία του το σώμα χρησιμοποιεί 5 φορές περισσότερες θερμίδες από όσες χρησιμοποιεί για την επεξεργασία των υδατανθράκων και 2,5 φορές περισσότερο από την επεξεργασία του λίπους.

Καυτερή πιπεριά

Μερικές ποικιλίες καυτερής πιπεριάς λειτουργούν ως φυσικές τροφές που καίνε το λίπος. Το Capsicum που περιέχουν, η ουσία που τα κάνει καυτερές, ενισχύει το μεταβολισμό και το κάψιμο του λίπους. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί με προσοχή, επειδή μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι.

Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τροφές που περιέχουν πολύ νερό έχουν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μικρότερη περιφέρεια κοιλιάς. Μερικές τροφές που περιέχουν πολύ νερό είναι: το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι, το γκρέιπφρουτ, τα μαρούλια, τα ραπανάκια και το σπανάκι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*